KeepFit

Przepisy

Pieczona pierś z Indyka

Składniki odżywcze:

  • Białko: 29g
  • Tłuszcz: 3g
  • Węglowodany: 2g
  • Kalorie: 144

Składniki:

  • jedna pierś z indyka (150g)
  • łyżka musztardy (np. sarepskiej lub dijon)
  • łyżeczka soli, pieprzu, majeranku, papryki słodkiej
  • pół łyżeczki papryki ostrej i czosnku granulowanego

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę : mieszamy musztardę z pozostałymi przyprawami a następnie dokładnie nacieramy nią indyka i wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny.
  2. Zamarynowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  3. Po godzinie pieczenia zdejmujemy pokrywkę z żaroodpornego naczynia / ostrożnie rozcinamy rękaw do pieczenia od góry i dopiekamy mięso przez około 20 minut.
  4. Gotową pierś można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.