KeepFit

Przepisy

Lody z avokado – błyskawiczny przepis!

LODY LOW CARB

Odpowiednio skomponowane składniki z bezsmakowego awokado tworzą pyszny deser

Obecna aura nie nastraja pozytywnie, więc stanowczo wychodzimy jej na przeciw i proponujemy dla was małe wspomnienie lata! W dzisiejszym przepisie użyjemy awokado jako bazy. Jak wiadomo jest to niezbyt wyrazisty owoc przez co często stanowi wyzwanie kulinarne i wymaga doboru produktów, które wzbogacą smak. My proponujemy dodać czekoladę i miętę, dzięki czemu uzyskamy dietetyczna wersję lodów, bez cukru, bez nabiału, sztucznych barwników i aromatów. Kremowe i puszyste z delikatnym aromatem wanilii i mięty…

Musisz ich spróbować!

Składniki:

  • 2 duże awokado
  • puszka mleka kokosowego
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady 90%
  • ksylitol 10-15g
  • wanilia
  • mięta

Sposób przygotowania:

  1. Blendujemy 2 obrane awokado
  2. Do zblendowanej masy dodajemy puszkę mleka kokosowego, pokruszoną czekoladę (ok. pół tabliczki), 1-2 łyżeczki ksylitolu, wanilię, pokrojoną lub otartą miętę i na koniec wszystko miksujemy.
  3. Dobrze wymieszaną masę wstawiamy do zamrażarki.
  4. Dekorujemy lody listkiem mięty, ewentualnie polewamy syropem czekoladowym 0kcal i delektujemy się smakiem.

Smacznego!

  • Ania

    Jaki jest zawartość WTB na 100g takich lodów?